Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 2 portobello's
- 300 gr spinazie
- 2 grote rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 tl tijm
- 2 el rode wijn azijn
- 20 gr hazelnoten
- boter (vegan)
- 1 el -2 paneerme
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 el mosterd
Vegan wellington met portobello
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook. Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Doe dit op laag vuur en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg ook het rode wijn azijn en de tijm toe en bak nog eens 5 minuten op laag vuur tot de uitjes lekker zacht en smaakvol zijn. Laat afkoelen.
Stap 2
Laat het bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden.
Stap 3
Roerbak de spinazie en druk vervolgens met een lepel of spatel al het vocht uit de spinazie. Bak ook de portobello kort aan beide zijden in een pannetje. Laat vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Laat beide afkoelen en hak de hazelnoten.
Stap 4
Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar. Zodat je een rechthoekige vorm krijgt. Verdeel een beetje paneermeel op het deel dat je gaat vullen. Leg eerst de uien op de helft van het bladerdeeg. Leg hier de portobello op en besmeer deze met mosterd. Verdeel hier de spinazie en vervolgens hazelnoten overheen.
Stap 5
Vouw nu het bladerdeeg dicht en druk de vouwen goed dicht. Snijd zeer voorzichtig een kruislings patroon in het bladerdeeg en besmeer vervolgens met (vegan) boter. Bak de wellington in ongeveer 30-40 minuten af.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier