Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

12 personen


Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gr koude Flora Plant
  • 150 ml -200 kokosmelk
  • 1 el geraspte kokos
  • een snuf zout
  • 100 gr blauwe bessen
  • Voor het glazuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el -3 kokosmk

Vegan scones met blauwe bessen

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Meng bloem, suiker, bakpoeder, geraspte kokos en zout in een kom en meng dit. Dit kun je ook in een keukenmachine doen.

Stap 3

Snijd de koude boter in stukjes en meng door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg is. Voeg ook de kokosmelk er doorheen.

Stap 4

Voeg op het laatst de blauwe bessen er doorheen en meng dit voorzichtig door het deeg.

Stap 5

Verpak het deeg in folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Stap 6

Bebloem het werkblad en maak een plak van ongeveer 2 centimeter dik en neem een kommetje om rondjes uit te steken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7

Meng poedersuiker met een beetje kokosmelk en druppel over de scones zodra deze uit de oven komen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw