Sluiten
Ingredienten
5 personen
Ingrediënten
- 150 gr rauwe rode bieten
- 150 gr linzen
- 150 gr kikkererwten
- 150 gr -200 havermout
- 2 tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn poeder
- een snuf chili poeder
- peper en zout
Toppings:
- romaine sla
- tomaten
- hamburger broodjes
- 1 rode ui
- komkommer
Muntsaus:
- 4 el (soja) yoghurt
- 1 el gehakte munt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 el citroensap
- peper en zout
Vegan rode bieten burgers
Bereidingstijd: 50 min
Stap 1
Schil de bieten en hak deze fijn in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de tenen knoflook en hak deze mee. Voeg ook de kikkererwten, linzen en de specerijen toe.
Stap 2
Als alles gehakt is, voeg alles dan in een kom en voeg beetje bij beetje havermout toe tot je een stevige bal hebt. Dit is het deeg voor de burgers.
Stap 3
Vorm nu burgers van het deeg en pak deze per stuk in folie in. Leg ze in de koelkast of vriezer tot deze stevig zijn. Maak de muntsaus door alles te mengen. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes. Was de romaine sla. Snijd de hamburger broodjes in en bak aan de binnenkant tot het brood een beetje krokant is.
Stap 4
Verhit een beetje olie op de plaat en bak de burgers langzaam gaar aan beide kanten.
Stap 5
Bouw de burgers nu met de groenten en maak af met de munt saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier