Sluiten
Ingredienten
8 personen
Ingrediënten
- 200 gr noten (walnoten, cashewnoten of amandelen)
- 40 gr cacao
- 250 gr dadels
- 40 gr havermout
- 2 el ahorn siroop of honing
- 1 tl kaneel
Topping:
- 125 gr chocolade 85%
- 30 gr walnoten
Benodigdheden:
- een keukenmachine
- bakpapier
Vegan raw dadel brownies
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Ontpit indien nodig de dadels. Zijn jouw dadels niet zacht genoeg? Laat deze dan eerst even weken in heet water. De dadels moeten lekker zacht zijn, anders kun je er geen plakkerig deeg van maken. Voeg de dadels in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de cacao, noten naar keuze, havermout, ahorn siroop of honing en kaneel. Meng dit alles tot een glad geheel, maar er mogen ook nog wat stukjes noten te zien zijn. Mocht je geen geheel krijgen, voeg eventueel wat water of (plantaardige) melk toe, zodat het een plakkeriger mengsel wordt.
Stap 2
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain marie in een pannetje. Hak de walnoten grof.
Stap 3
Neem een vel bakpapier en bekleed een schaal hiermee. Voeg hierin het dadel mengsel druk goed aan in alle randjes.
Stap 4
Verdeel hier de chocolade overheen en voeg hierbij ook de gehakte walnoten over de chocolade.
Stap 5
Laat dit ongeveer 30 minuten opstijven op een koele plek, zoals in de koelkast. Snijd vervolgens in 8 tot 10 stukjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier