Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 120 gr tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 el agave siroop of andere zoetstof
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kleine bananen
  • Overig
  • 40 gr 80 % pure chocolade
  • plantaardige boter/olie om in te bakken

Vegan pancakes met chocolade en banaan

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Meng het bloem met het bakpoeder.

Stap 2

Meng alle natte ingrediënten met elkaar en meng dan met de droge ingrediënten tot een beslag. Het beslag zal dik zijn, dit is goed.

Stap 3

Verhit een beetje plantaardige boter of olie in een pan en gebruik telkens voor 1 pancake ongeveer twee eetlepels beslag. Hoe minder het beslag en hoe kleiner het rondje in de pan, hoe hoger de pancake zal worden. Gebruik hiervoor het liefst een kleine soeplepel.

Stap 4

Bak op deze manier alle pancakes.

Stap 5

Smelt in de tussentijd au-bain-marie de chocolade en snijd plakjes van de banaan. Serveer de pancakes nu met plakjes banaan en gesmolten chocolade.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw