Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan linzenburger met salade

Vegan linzenburger met salade

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 265 gr linzen
  • 1 eltl tl ras el hanout van Green Gypsy Spices
  • 40 gr havermout
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tenen -2 knoflook
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • 75 grel gr wortel julienne
  • 75 gr biet julienne
  • 1 stevige appel
  • 1 el pijnboom pitjes
  • citroensap
  • 2 el hummus
  • chutney voor erbij
  • olie of boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Lekkere linzen burger met een heerlijke frisse salade, helemaal zelf gemaakt. De burger is heerlijk op smaak gemaakt met Has el Hanout kruiden voor een beetje pit. Deze salade is een lichte, zomerse maaltijd die makkelijk te maken is. 

Linzen burgers

Burgers zijn natuurlijk niet altijd met een broodje. Wanneer je een iets lichtere maaltijd wilt eten, dan is deze salade met een linzen burger een goed idee. De salade is lekker fris en een tikkeltje zuur door het citroensap. De hummus is extra lekker erbij.

Zelfgemaakte Chutney

Deze chutney heb ik helemaal zelf gemaakt! Het recept heb ik al gedeeld en kun je hier vinden. Natuurlijk zou je ook chutney uit een potje kunnen gebruiken, maar ik kan het echt aanraden om dit eens zelf te maken. Deze variant is met tomaat en pompoen. Oeh, wat heb ik hier enorm van gesmuld. De licht zure, iets zoetige en heel klein beetje pittige smaak past echt onwijs goed bij de linzenburger en de salade.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit deze in een beetje olie aan in een pannetje.

Stap 2

Voeg vervolgens de linzen, ras el hanout, havermout, ui, knoflook, peper en zout in een keukenmachine en meng dit tot een egaal mengsel.

Stap 3

Vorm ongeveer 3-4 burgers van het mengsel, afhankelijk van de grootte die je wilt maken. Verpak ze in huishoudfolie en leg ze ongeveer 30 minuten (of een hele nacht) in de koelkast of 10 minuten in de viezer, zodat de vorm stevig blijft.

Stap 4

Maak de salade door de appel julienne te snijden, te besprenkelen met citroensap en te mengen met wortel en biet.

Stap 5

Rooster de pijnboom pitjes en voeg deze bij de salade. Schil de avocado en snijd deze in plakjes.

Stap 6

Bak de burgers in een beetje olie in ongeveer 3 minuten aan elke kant goudbruin.

Stap 7

Serveer de burgers op de salade met avocado, hummus en chutney.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades linzen avocado hoofdgerechten hummus burger diner vegan koolhydraatarm ras el hanout top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴