Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

9 personen


Ingrediënten

  • 200 gr havermout
  • 100 gr tarwemeel
  • 120 ml amandelmelk of havermelk
  • 1.5 el cacaopoeder
  • 2 el agave siroop of ahorn siroop
  • 2 el pindakaas
  • 1 el gemalen lijnzaad + 2 water
  • een snuf zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 70 gr rozijnen

Benodigdheden:

  • bakpapier

Vegan havermout koekjes met chocolade

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Meng het lijnzaad met 2 el water en laat minimaal 5 minuten staan.

Stap 3

Voeg in een kom het tarwemeel met amandelmelk, vanille aroma en agave siroop of ahorn siroop. Meng goed door. Voeg vervolgens havermout, cacaopoeder, pindakaas en een snuf zout erbij. Kneep met de hand tot een deeg. Voeg als laatste het flax egg toe en de rozijnen. Meng goed door.

Stap 4

Maak je handen nat, zodat het deeg niet teveel aan je handen blijft plakken en vorm 9 koekjes ervan. Leg deze op het bakpapier.

Stap 5

Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Maar af met optioneel een beetje extra agave siroop of ahorn siroop.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw