Vegan granola met noten

Vegan granola met noten
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 100 gr walnoten
- 50 gr zonnebloempitten
- 75 gr abrikozen
- 10 gr kokosolie
- 1 tl kaneel
- 3 el agave siroop
Benodigdheden
- oven met bakplaat
- bakpapier
De geur van verse granola in huis is onweerstaanbaar, zo ook van deze vegan granola. Deze granola is gevuld met onder andere walnoten, abrikozen en agave siroop.
Zelf vegan granola maken
Oh, als jij iemand bent die gek is op granola, maar deze altijd in de winkel koopt, dan raad ik je aan om dit eens zelf te maken. De geur die door je huis verspreid is werkelijk heerlijk! Deze granola is ook nog eens vegan, wat in het geval van granola betekend dat ik geen honing gebruikt heb, maar agave siroop. Dit gebruik ik sowieso erg graag, een heerlijke smaak geeft het.
Bewaar de granola in een goede luchtdichte pot. Ik probeer deze altijd binnen een week op te maken.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 160 graden.
Stap 2
Hak walnoten grof en snijd abrikozen in stukjes.
Stap 3
Neem een kom en voeg hierin walnoten, zonnebloempitten, abrikozen en havermout en meng. Voeg ook kaneel, agavesiroop en gesmolten kokosolie toe. Meng goed door elkaar.
Stap 4
Neem een vel bakpapier en verdeel de granola in een dunne laag over de de bakplaat. Bak krokant in ongeveer 20 tot 30 minuten. Schep tussentijds twee keer goed om.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Deel dit recept
Social media
Kopieer link