Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen of ongeveer 600 gram
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 8 eieren
  • el Je kunt verschillende groenten, kruiden of zoals in Spanje vaak gedaan wordt Spaanse ham toevoegen aan de tortilla, gehe naar eigen smaak.

Tortilla de patatas

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Bak deze aan in een flinke scheut olijfolie. De randjes mogen best een kleurtje krijgen.

Stap 2

Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook klein.

Stap 3

Wanneer de aardappelen ongeveer 8 minuten aan het bakken zijn, voeg je de uien toe.

Stap 4

Wanneer de uien glazig zijn, voeg je de knoflook toe en bak deze kort aan.

Stap 5

Kluts in een grote kom de eieren los en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Laat de aardappelen een beetje afkoelen en meng dit door de eieren.

Stap 7

Verhit wat olijfolie in een hapjes pan en voeg het geheel in de pan. Plaats de deksel op de pan, zodat de bovenkant ook gaar kan worden. Let op, dit alles moet op laag vuur.

Stap 8

Wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is, is de tortilla klaar.

Stap 9

Plaats een bord of plank op de pan en keer het bord om.

Stap 10

Klaar is je tortilla de patatas! je kunt hem nu warm of koud eten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw