Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 3 4 blaadjes spitskool
  • 1 blikje tonijn van 60 gram
  • 1 avocado
  • 1 lente uien
  • 2 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 35 gr augurk
  • peper en zout

Tonijn salade in spitskool wrap

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Zet een pan op met water en breng aan de kook.

Stap 2

Haal voorzichtig 3-4 blaadjes van de spitskool en was deze. Voeg deze blaadjes in de pan met water zodra deze kookt en blancheer de spitskool ongeveer 2-3 minuten, tot deze beetgaar is.

Stap 3

Laat de blaadjes spitskool afkoelen en uitlekken op een theedoek.

Stap 4

Snijd de lente ui in ringen en de augurk in kleine blokjes.

Stap 5

Laat de tonijn uitlekken, prak de avocado fijn en meng vervolgens met de tonijn. Breng dit op smaak met citroensap, peper en zout en de yoghurt. Voeg hierbij ook de lente ui en augurk en meng.

Stap 6

Neem nu een blaadje geblancheerde spitskool en leg hier een derde of vierde (afhankelijk van de grootte van de spitskool) van de tonijn op en rol tot je een burrito hebt. Herhaal dit met de overige ingrediënten. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw