Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

1 personen


Ingrediënten

  • 2 puntpaprika (ik gebruik gele en rode)
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 sjalot of uitje
  • 0.5 tot 1 rode peper
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Een flinke scheut olijfolie

Voor erbij indien je er een ontbijtje van wilt maken:

  • 1 libanees flatbread of wrap
  • 1 gebakken ei
  • Handje spinazie
  • Cherrytomaatjes
  • Peper en zout

Tomaat & paprika tapenade

Bereidingstijd: 15 min

Stap 1

Snipper het uitje of sjalotje en fruit deze aan in een ruime scheut olijfolie.

Stap 2

Snijd de puntpaprika in in kleine stukjes en de rode peper in ringetjes. Voeg deze aan het uitje toe. Laat dit nog even bakken op middelhoog vuur.

Stap 3

In de tussentijd halveer je alle cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het paprikamengsel. Laat dit nu op laag vuur minstens 15 minuten pruttelen.

Stap 4

Breng op smaak met peper zout en verse basilicum.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw