Sluiten
Ingredienten
1 personen
Ingrediënten
- 2 puntpaprika (ik gebruik gele en rode)
- 20 cherrytomaatjes
- 1 sjalot of uitje
- 0.5 tot 1 rode peper
- Verse basilicum
- Peper en zout
- Een flinke scheut olijfolie
Voor erbij indien je er een ontbijtje van wilt maken:
- 1 libanees flatbread of wrap
- 1 gebakken ei
- Handje spinazie
- Cherrytomaatjes
- Peper en zout
Tomaat & paprika tapenade
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Snipper het uitje of sjalotje en fruit deze aan in een ruime scheut olijfolie.
Stap 2
Snijd de puntpaprika in in kleine stukjes en de rode peper in ringetjes. Voeg deze aan het uitje toe. Laat dit nog even bakken op middelhoog vuur.
Stap 3
In de tussentijd halveer je alle cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het paprikamengsel. Laat dit nu op laag vuur minstens 15 minuten pruttelen.
Stap 4
Breng op smaak met peper zout en verse basilicum.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier