Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 700 gram tomaten (liefst roma)
  • 2 paprika's
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 runder bouillonblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 120 gr pasta naar keuze

Gehaktballetjes:

  • 200 gr gehakt
  • 1 ei
  • 50-75 gr paneermeel
  • peper en zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Tomaat en paprika soep met gehaktballetjes

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Snij de tomaten in stukken, de paprika ook en vervolgens de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Leg dit in een ovenschaal en voeg hier wat olijfolie aan toe. Breng nog even op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en dan mag dit 20-30 minuten in de oven staan op 220 graden.

Stap 2

In de tussentijd kun je de gehaktballetjes maken. Voeg alle ingrediënten zoals beschreven bij 'gehaktballetjes' en meng dit goed. Draai nu mooie ronde balletjes in de grootte die jij het lekkerst vindt.

Stap 3

Wanneer de tomaten uit de oven kunnen, doe je dit in een pan en zet je dit nog even 5 minuten op het vuur samen met de tomatenpuree, terwijl je blijft roeren.

Stap 4

Voeg nu water toe, wees hier voorzichtig mee. Je kunt beter later meer water toevoegen dan wanneer je ineens teveel toevoegt. Los de runderbouillon blokjes op in het water. Gebruik nu de staafmixer of keukenmachine om de soep glad te maken. Nu kun je eventueel ook nog wat water toevoegen.

Stap 5

De pasta kan bij de soep, samen met de gehaktballetjes. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, zet je het vuur uit. Laat de soep nu nog 10-15 minuten staan en de pasta zal vanzelf gaar worden.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw