Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Toast met roerei, spinazie en gerookte zalm

Toast met roerei, spinazie en gerookte zalm

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • een scheutje melk
  • peper en zout
  • een handje verse spinazie
  • 2 plakken gerookte zalm
  • boter

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit heerlijke romige roerei met spinazie ligt op een knapperig stukje brood en is afgemaakt met een beetje gerookte zalm. Een lekker ontbijt of lunch recept.

Roerei met spinazie

Een roerei is natuurlijk altijd lekker, maar door er wat gehakte spinazie aan toe te voegen is het direct een stukje voedzamer. De spinazie is immers gezond en zo heb je ook in je ontbijt of lunch een beetje groente verwerkt. Om het roerei lekker romig te krijgen, klop ik het goed op met een beetje melk. Laat het niet te lang bakken in de pan, want dan kan het ei droog worden en je wilt juist dat het een beetje smeuïg is. Heerlijk om mee te ontbijten of lunchen.

Wil je toch iets anders? Dan is misschien het recept avocado toast met mais iets voor je?

Toasten met een broodrooster

Stiekem wil ik wel een broodrooster in huis hoor, alleen hebben we al zoveel apparaten dat het me een beetje teveel ruimte inneemt. Daarom roosteren we in de pan, maar daar gebruik ik dan vaak weer wat boter of olie voor en dat maakt het wel een beetje ongezonder. Misschien komt dat broodrooster er toch wel een keertje. Ik heb er twee op het oog namelijk deze KitchenAid broodrooster of een Smeg broodrooster heb ik in ieder geval op het oog, want hey, het oog wilt ook wat!

Tip: Maak een account aan en sla het recept op als favoriet! Laat mij middels de sterren weten wat je van dit recept vond! 

Bereiding

Stap 1

Rooster de boterhammen in een broodrooster of in een koekenpan met een beetje boter of olie. 

Stap 2

Klop het ei met een scheutje melk los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de spinazie in stukjes en voeg toe aan het geklopte ei.

Stap 3

Verhit een beetje boter in een pan en bak het roerei met spinazie gaar in ongeveer 5 minuten. Gebruik een spatel om het ei in beweging te houden.

Stap 4

Leg het roerei op de toast en maak af met gerookte zalm.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴