Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 175 gr lange vingers
  • 250 gr rode en/of bessen
  • 200 gr blauwe bessen
  • 200 ml rode bessen sap (of ander bessensap)
  • 250 ml gezoete slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 blokjes pure chocolade

Tiramisu van rood fruit

Bereidingstijd: 15 min

Stap 1

Was het rood fruit. Rasp of hak de chocolade en bewaar in een kommetje.

Stap 2

Klop, indien nodig, de slagroom en zoet dit met de vanille suiker. Indien je geklopte slagroom gebruikt, meng je hier de vanille suiker doorheen. Meng de gezoete suiker met de mascarpone.

Stap 3

Voeg op de bodem van de schaal eerst een beetje van het mascarpone mengsel. Voeg het bessensap in een kommetje en doop één voor één de lange vingers. Leg de lange vingers op de laag mascarpone. Smeer nog een laag mascarpone op de langer vingers en verdeel vervolgens de helft van het rood fruit er overheen.

Stap 4

Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mascarpone gevolgd door de laatste helft van het rood fruit. verdeel de gehakte of geraspte chocolade over de bovenkant.

Stap 5

Laat de tiramisu minimaal een half uur opstijven in de koelkast, maar hier geldt

Stap 6

hoe langer hoe beter. De volgende dag is de tiramisu het lekkerst.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw