Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 100 gr lange vingers
- 2 pers sinaasappels
- 250 gr mascarpone
- 125 ml slagroom
- 2 el suiker
- Rabarber compote
- 350 gr rabarber
- 200 gr aardbeien
- 3 el water
- 1 tl vanille


Tiramisu met rabarber
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Begin met het maken van de compote. Was de stengels rabarber en verwijder de uiteinden. Snijd de rabarber in stukken. Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd in stukjes.
Stap 2
Voeg de 3 eetlepels water in een pannetje en voeg hierbij de vanille aroma. Voeg ook de aardbeien en rabarber in een pannetje. Voeg ook optionele suiker of honing toe. Laat dit stoven tot de aardbeien zacht zijn en de rabarber uit elkaar valt. Dit duur ongeveer 10 minuten.
Stap 3
Zodra er geen vocht meer in de pan zit, is de compote klaar!
Stap 4
Voeg de slagroom en suiker in een kom en klop dit luchtig op. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop wederom op.
Stap 5
Pers de sinaasappels uit en vang op in een bakje. Doop nu een voor een de lange vingers in de sinaasappelsap. Voeg eerst een laagje lange vingers toe in het glaasje, dan een laagje compote en vervolgens een laagje van het slagroom en mascarpone mengsel. Herhaal deze stappen tot de bovenkant van het glaasje. Eindig met een lange vinger op de bovenkant.
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier