Deel dit recept

Social media

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 100 gr lange vingers
  • 2 pers sinaasappels
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • Rabarber compote
  • 350 gr rabarber
  • 200 gr aardbeien
  • 3 el water
  • 1 tl vanille

Tiramisu met rabarber

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Begin met het maken van de compote. Was de stengels rabarber en verwijder de uiteinden. Snijd de rabarber in stukken. Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd in stukjes.

Stap 2

Voeg de 3 eetlepels water in een pannetje en voeg hierbij de vanille aroma. Voeg ook de aardbeien en rabarber in een pannetje. Voeg ook optionele suiker of honing toe. Laat dit stoven tot de aardbeien zacht zijn en de rabarber uit elkaar valt. Dit duur ongeveer 10 minuten.

Stap 3

Zodra er geen vocht meer in de pan zit, is de compote klaar!

Stap 4

Voeg de slagroom en suiker in een kom en klop dit luchtig op. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop wederom op.

Stap 5

Pers de sinaasappels uit en vang op in een bakje. Doop nu een voor een de lange vingers in de sinaasappelsap. Voeg eerst een laagje lange vingers toe in het glaasje, dan een laagje compote en vervolgens een laagje van het slagroom en mascarpone mengsel. Herhaal deze stappen tot de bovenkant van het glaasje. Eindig met een lange vinger op de bovenkant.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Begin opnieuw