Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauw
  • 4 lente uien
  • 1 el eetlepel groene curry pasta
  • 3 el bloem
  • peper en zout
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 tenen knoflook
  • 1 ei
  • een paar takjes basilicum

Voor erbij

  • 1 paksoi
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus

Thaise viskoekjes

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Dit is echt zo enorm simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten voor de viskoekjes bij elkaar en gebruik de keukenmachine of hier een geheel van te maken. Let op dat het mengsel niet te nat wordt, door niet teveel ei toe te voegen.  Is het toch te nat? Voeg dan wat meer bloem toe.

Stap 2

Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze plat. Zorg dat de 'koekjes' een mooie vorm krijgen.

Stap 3

Leg de koekjes nu minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat ze tijdens het bakken goed in vorm blijven.

Stap 4

Ondertussen kun je de witlof en paksoi prepareren. Ik snijd deze in een beetje hapklare stukken.

Stap 5

Na 30 minuten kun je de viskoekjes bakken. Zorg voor een flinke laag olie, ongeveer 1cm, of tot de koekjes tot de helft van de dikte in de olie liggen. Bak ze nu goudbruin.

Stap 6

In de tussentijd wok je de witlof en paksoi in een beetje sesamolie en sojasaus.

Stap 7

Smakelijk eten!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw