Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauw
- 4 lente uien
- 1 el eetlepel groene curry pasta
- 3 el bloem
- peper en zout
- 1 scheutje vissaus
- 1 tenen knoflook
- 1 ei
- een paar takjes basilicum
Voor erbij
- 1 paksoi
- 2 stronkjes witlof
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
Thaise viskoekjes
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Dit is echt zo enorm simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten voor de viskoekjes bij elkaar en gebruik de keukenmachine of hier een geheel van te maken. Let op dat het mengsel niet te nat wordt, door niet teveel ei toe te voegen. Is het toch te nat? Voeg dan wat meer bloem toe.
Stap 2
Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze plat. Zorg dat de 'koekjes' een mooie vorm krijgen.
Stap 3
Leg de koekjes nu minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat ze tijdens het bakken goed in vorm blijven.
Stap 4
Ondertussen kun je de witlof en paksoi prepareren. Ik snijd deze in een beetje hapklare stukken.
Stap 5
Na 30 minuten kun je de viskoekjes bakken. Zorg voor een flinke laag olie, ongeveer 1cm, of tot de koekjes tot de helft van de dikte in de olie liggen. Bak ze nu goudbruin.
Stap 6
In de tussentijd wok je de witlof en paksoi in een beetje sesamolie en sojasaus.
Stap 7
Smakelijk eten!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier