Thaise kip cashew
Thaise kip cashew
Bereidingstijd: 20 min.
Calorieën: 835
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr kip (of vega kip)
- 1 el sojasaus
- 2 paprika (2 kleuren)
- 0.5 ui
- 3 tenen tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 lente-uien
- 60 gr ongezoutte cashewnoten
Saus
- 2 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 1 tl (palm)suiker
- 200 gr rijst
Thaise kip cashew is een kleurrijk, snel en smaakvol wokgerecht dat populair is in Thailand. Rijst met kip, paprika en cashewnoten in een hartige saus.
Thaise kip cashew
Thaise kip cashew, in Thailand bekend als Gai Pad Med Mamuang, is een klassieker uit de Thaise keuken. Dit gerecht at ik vaker, toen ik nog door Thailand reisde én nog vlees at. Het gerecht combineert mals gebakken kip met knapperige cashewnoten, roergebakken paprika en een saus die zowel hartig, lichtzoet als een tikje pittig is. In Thailand smaakt dit gerecht vaak intenser en aromatischer, doordat er gebruik wordt gemaakt van verse chilipepers, authentieke vissaus en wokbereiding op hoog vuur. De cashewnoten geven een heerlijke crunch en maken het gerecht extra voedzaam.
Voor een vegetarische of vegan variant kun je de kip vervangen of vega kipstukjes of eventueel tofu en de vissaus en oestersaus vervangen door sojasaus of een vegan vissaus. Zo behoud je de typische Thaise smaken, maar maak je het gerecht volledig plantaardig. Je verliefd een beetje authenticiteit, maar het is er niet minder lekker om. Zelf eet ik alleen geen vlees dus vervang ik alleen de kip door vega kip.
Thaise recepten
De laatste tijd ben ik weer helemaal fan van de Thaise keuken, dus probeer ik populaire, klassieke Thaise recepten zo authentiek mogelijk na te maken. Hier gaat heel wat onderzoek, proeven en testen aan vooraf, maar het brengt me helemaal terug naar Thailand en de mooie reizen die ik er gemaakt heb. Dit zijn een aantal favoriete Thaise recepten:
Thaise kip cashew
Bereiding
Stap 1
Snijd de kip in reepjes of blokjes. Marineer de kip in 1 eetlepel sojasaus.
Stap 2
Kook de rijst volgens de verpakking.
Stap 3
Snijd de paprika in reepjes, de ui in halve ringen, de lente-ui in schuine stukjes en de rode peper fijn. Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Verhit een scheut olie in een pan. Bak de kip rondom goudbruin en gaar. Haal eventueel uit de pan en zet apart.
Stap 5
Meng de ingrediënten van de saus.
Stap 6
Fruit de knoflook, rode peper en ui kort aan. Voeg de paprika toe en wok een paar minuten op hoog vuur.
Stap 7
Voeg de paprika toe en wok een paar minuten op hoog vuur. Doe de kip na een paar minuten terug in de wok. Voeg de saus toe en laat 2-3 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en voeg de cashewnoten en lente-ui toe, schep nog even om.
Stap 8
Serveer de Thaise kip cashew met de gekookte rijst.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link