Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 150 gr -200 sushi rijst
  • 2 el rijst azijn
  • een beetje suiker
  • peper en zout

Toppings:

  • ½ komkommer (zoetzuur bijvoorbeeld)
  • ½ mango
  • 1 avocado
  • 155 gr sojaboontjes (blikje)
  • 160 gr tonijn uit blik
  • 1 el mayonaise
  • wasabi naar smaak
  • 1 -2 lente uien saitaku sushi and salad sprinkle
  • ingemaakte rode uien

Sushi bowl met pittige tonijn salade

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Indien je zoet zure komkommer wilt maken, doe dit dan eerst. Snijd komkommer in kleine stukjes. Verwarm gelijke hoeveelheden water en azijn en voeg een beetje suiker toe. Giet over de komkommer en bewaar in een luchtdichte pot.

Stap 2

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking en voeg op het einde het azijn, suiker, peper en zout toe. Snijd de mango in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.

Stap 3

Meng mayonaise met wasabi en voeg dit toe aan de uitgelekte tonijn, samen met de lente ui. Meng goed door.

Stap 4

Snijd de avocado in plakjes.

Stap 5

Maak nu de sushi bowl door de rijst onderin te voegen en vervolgens alle toppings erom heen te leggen. Ziet er mooi uit toch? En dan nu mengen maar, want dat vind ik stiekem het aller lekkerst

Stap 6

)

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw