Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 150 gr -200 sushi rijst
- 2 el rijst azijn
- een beetje suiker
- peper en zout
Toppings:
- ½ komkommer (zoetzuur bijvoorbeeld)
- ½ mango
- 1 avocado
- 155 gr sojaboontjes (blikje)
- 160 gr tonijn uit blik
- 1 el mayonaise
- wasabi naar smaak
- 1 -2 lente uien saitaku sushi and salad sprinkle
- ingemaakte rode uien
Sushi bowl met pittige tonijn salade
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Indien je zoet zure komkommer wilt maken, doe dit dan eerst. Snijd komkommer in kleine stukjes. Verwarm gelijke hoeveelheden water en azijn en voeg een beetje suiker toe. Giet over de komkommer en bewaar in een luchtdichte pot.
Stap 2
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking en voeg op het einde het azijn, suiker, peper en zout toe. Snijd de mango in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.
Stap 3
Meng mayonaise met wasabi en voeg dit toe aan de uitgelekte tonijn, samen met de lente ui. Meng goed door.
Stap 4
Snijd de avocado in plakjes.
Stap 5
Maak nu de sushi bowl door de rijst onderin te voegen en vervolgens alle toppings erom heen te leggen. Ziet er mooi uit toch? En dan nu mengen maar, want dat vind ik stiekem het aller lekkerst
Stap 6
)
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier