Sluiten
Ingredienten
10 personen
Ingrediënten
- 10 stoofpeertjes
- 2 el citroensap
- 400 ml witte wijn
- 300 ml water
- 150 gr witte suiker
- 3 steranijs
- 1 tl kurkuma
- 4 plakjes gember
- 1 el maïzena
- 200 ml bessensap of rode port
Stoofpeertjes met twee kleuren
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Schil de peertjes.
Stap 2
Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en het citroensap. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.
Stap 3
Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat.
Stap 4
Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan in een diep bordje. Voeg hierbij het bessensap of de rode port en laat zo ongeveer 20 minuten staan zodat het sap in de peertjes trekt en zo de onderkant van de peertjes rood kleuren. Dip vervolgens de peertjes in de saus voor een mooie glans.
Stap 5
Serveer de peertjes met een beetje van de gebonden saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier