Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

10 personen


Ingrediënten

  • 10 stoofpeertjes
  • 2 el citroensap
  • 400 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 150 gr witte suiker
  • 3 steranijs
  • 1 tl kurkuma
  • 4 plakjes gember
  • 1 el maïzena
  • 200 ml bessensap of rode port

Stoofpeertjes met twee kleuren

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Schil de peertjes.

Stap 2

Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en het citroensap. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.

Stap 3

Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat.

Stap 4

Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan in een diep bordje. Voeg hierbij het bessensap of de rode port en laat zo ongeveer 20 minuten staan zodat het sap in de peertjes trekt en zo de onderkant van de peertjes rood kleuren. Dip vervolgens de peertjes in de saus voor een mooie glans.

Stap 5

Serveer de peertjes met een beetje van de gebonden saus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw