Deel dit recept

Social media

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 600 gr aardappel
  • 500 gr spruitjes
  • 1 appel
  • scheutje een melk (naar keuze)
  • 1 el volle theep kerriepoeder
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr feta
  • peper en zout

Spruitjes stamppot met appel

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Stap 2

Maak de spruitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes.

Stap 3

Spoel de aardappelen af, voeg in een pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappel voor ongeveer 15 minuten of tot deze zacht genoeg is om te stampen. Voeg de laatste 5-7 minuten de gesneden spruitjes toe.

Stap 4

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Stap 5

Giet de aardappelen en spruitjes af en voeg terug in de pan. Voeg een klein scheutje melk toe en stamp de aardappelen en spruitjes, maar laat het redelijk grof. Breng op smaak met kerrie poeder, peper en zout.

Stap 6

Snijd de walnoten grof en meng dit door de stamppot samen met de blokjes appel. Kruimel ook de fetakaas hier overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Begin opnieuw