Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Spinazie pasta met witte asperges en zalm

Spinazie pasta met witte asperges en zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200-250 gr spinazie pasta
  • 500 gr witte asperges
  • 150 gr cherrytomaten
  • 250 gr zalm
  • een paar takjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kookroom
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Keukenhulpjes

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Dunschiller

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Voor dit recept wordt er spinazie pasta gebruikt, omdat de groene kleur mooi bij de witte asperges past. De pasta heeft een roomsausje met cherrytomaten en blokjes zalm.

Hollandse witte asperges

Het is weer asperge tijd waarin we volop kunnen genieten van witte asperges uit Nederland. Natuurlijk zijn asperges op klassieke wijze -  asperges met botersaus - onwijs lekker en onmisbaar om een paar keer in het seizoen te eten. Maar asperges kunnen zoveel meer zijn, zoals in een heerlijk pasta recept! De asperges zijn heerlijke en gezonde smaakbommetjes en past onwijs goed bij de zalm en cherrytomaatjes. Wat is jouw favoriete asperge recept?

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant. Snijd elke asperge in vier schuine stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges in 8 minuten beetgaar. 

Stap 2

Hak de knoflook fijn, snijd de basilicum in reepjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de zalm in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een bak en fruit de knoflook aan. Voeg na 2 minuten ook de gehalveerde cherrytomaatjes toe en roerbak nogmaals een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens de blokjes zalm toe. Bak de zalm lichtjes aan en voeg dan kookroom en basilicum toe. Gaar de zalm op laag vuur in de roomsaus.

Stap 3

Vul een kookpan met water, breng aan de kook en kook de spinazie pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Giet de asperges af en voeg bij de roomsaus. Giet ook de spinazie pasta af en voed ook bij de rest. Meng goed en serveer de pasta.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten pasta italiaans zalm diner lente asperges witte asperge

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴