Spinazie pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken
Bereidingstijd: 15 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- optioneel: 1 tl vanille extract
- 100 gr spinazie
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 ml melk
- 1 ei
- boter om in te bakken
Wist je dat het onwijs makkelijk is om de voedingswaarden van een pannenkoek te verhogen? Maak deze spinazie pannenkoeken! Ze zijn zowel hartig als zoet erg lekker, omdat de smaak van de spinazie zeer subtiel is.
Kidsproof spinazie pannenkoeken
Spinazie pannenkoeken zijn de perfecte manier om kinderen ongemerkt extra groenten te laten eten. De subtiele smaak van de spinazie valt vaak niet eens op, waardoor deze pannenkoeken gegarandeerd een hit zijn bij de kleintjes. Bovendien zijn ze een slimme manier om de voedingswaarden van een gewone pannenkoek te verhogen. Spinazie zit boordevol vitamines en mineralen, zoals ijzer, wat belangrijk is voor groei en energie. Serveer ze hartig met roomkaas, geraspte kaas, gerookte zalm of maak ze zoet met plakjes banaan en een vleugje honing – voor ieder wat wils!
Wil je meer inspiratie om groenten te verstoppen? Lees dan de onderstaande blog.
Blog: 10 tips om groenten te verstoppen
Ook voor volwassenen zijn deze spinazie pannenkoeken heerlijk. Zo at ik deze zelf met cottage cheese en tomaatjes!
Tip: Heb je geen verse spinazie? Diepvries spinazie zonder toevoegingen kan ook, maar zorg ervoor dat je deze goed laat ontdooien en uitlekken voordat je hem pureert.
Maak proeven nóg leuker met de 'Samen Lekker Proeven' eetkaartjes!
Heb jij ook een kleine eter thuis die groenten niet altijd even spannend vindt? Dan zijn de 'Samen Lekker Proeven' eetkaartjes dé oplossing! Terwijl jullie genieten van heerlijke spinazie pannenkoeken, kun je deze leuke kaartjes gebruiken om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het spinazie kaartje! De kaartjes stimuleren groenten (en fruit) aanraken, proeven en zelf eten. Door dit op spelende wijze te doen, wordt dit minder spannend, wordt er minder druk gelegd op het eten en zal het simpelweg heel gezellig aan tafel zijn.
Maak van elk eetmoment een smakelijk avontuur.


Bereiding
Stap 1
Was 100 gram verse spinazie. Voeg de spinazie en melk toe aan een blender en blend tot een gladde puree.
Stap 2
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het ei toe aan de blender en blend opnieuw tot er een glad beslag ontstaat. Voeg optioneel een beetje vanille-extract toe voor een zoete twist.
Stap 3
Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan één kant, totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
Stap 4
Serveer de spinaziepannenkoeken warm. Ze zijn heerlijk met een hartige topping, zoals roomkaas, geraspte kaas of een plakje zalm. Maar ook zoet smaken ze fantastisch, bijvoorbeeld met plakjes banaan of een beetje honing.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link