Sluiten
Ingredienten
10 personen
Ingrediënten
- 20 plakjes filodeeg
- 300 gr spinazie
- 150 gr feta kaas
- 1 ei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el vloeibare boter
- 2 el sesamzaadjes
- olie


Spinazie feta filodeeg rolletjes - Turkse Börek
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Haal het filodeeg uit de vriezer en uit de verpakking en laat onder een theedoek ontdooien. Maak in de tussentijd de vulling.
Stap 3
Snipper het uitje en en hak de knoflook. Fruit beide aan in een beetje olie in de pan. Voeg na ongeveer 4 minuten ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Voeg vervolgens de spinazie in een vergiet of zeef en pers al het vocht eruit. Het is belangrijk dat de spinazie niet meer nat is, anders krijg je geen knapperige filodeeg rolletjes.
Stap 4
Meng nu de spinazie met de feta kaas.
Stap 5
Neem een vel filodeeg en besmeer met vloeibare boter. Leg hier een vel filodeeg overheen. Voeg een beetje van de vulling horizontaal over het deeg en laat de randjes vrij, vouw de randjes naar binnen en rol tot een mooi rolletje. Herhaal met de overige ingrediënten.
Stap 6
Klopt het eitje en besmeer de filodeeg rolletjes met het ei. Strooi sesamzaadjes over de filodeeg rolletjes en bak deze in ongeveer 14 minuten gaar en knapperig.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier