Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

10 personen


Ingrediënten

  • 20  plakjes filodeeg
  • 300 gr spinazie
  • 150 gr feta kaas
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el vloeibare boter
  • 2 el sesamzaadjes
  • olie

Spinazie feta filodeeg rolletjes - Turkse Börek

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Haal het filodeeg uit de vriezer en uit de verpakking en laat onder een theedoek ontdooien. Maak in de tussentijd de vulling.

Stap 3

Snipper het uitje en en hak de knoflook. Fruit beide aan in een beetje olie in de pan. Voeg na ongeveer 4 minuten ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Voeg vervolgens de spinazie in een vergiet of zeef en pers al het vocht eruit. Het is belangrijk dat de spinazie niet meer nat is, anders krijg je geen knapperige filodeeg rolletjes.

Stap 4

Meng nu de spinazie met de feta kaas.

Stap 5

Neem een vel filodeeg en besmeer met vloeibare boter. Leg hier een vel filodeeg overheen. Voeg een beetje van de vulling horizontaal over het deeg en laat de randjes vrij, vouw de randjes naar binnen en rol tot een mooi rolletje. Herhaal met de overige ingrediënten.

Stap 6

Klopt het eitje en besmeer de filodeeg rolletjes met het ei. Strooi sesamzaadjes over de filodeeg rolletjes en bak deze in ongeveer 14 minuten gaar en knapperig.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw