Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 300 gr (volkoren) bloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 120 gr suiker
- 120 gr gesmolten boter
- 250 ml (amandel)melk
- 12 muffinvormpjes
- 100 gr schuddebuikjes
Speculaas Muffins
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Meng eerst alle droge ingrediënten (behalve de schuddebuikjes) en apart daarvan de natte ingrediënten. Als deze gemengd zijn, kun je ze samenvoegen door met een spatel voorzichtig te roeren.
Stap 3
Nu kun je ook de schuddebuikjes toevoegen. Houd ongeveer 1/3 apart om te garneren op de bovenkant van de muffins.
Stap 4
Wanneer de oven voorverwarmd is neem je de muffin vormpjes erbij en vul je deze met het mengsel. Ik kan er precies 12 van maken.
Stap 5
Garneer de muffins met de schuddebuikjes. De muffins moeten ongeveer 17-20 minuten de oven in. Je kunt controleren met een prikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze goed!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier