Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

12 personen


Ingrediënten

  • 300 gr (volkoren) bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gr suiker
  • 120 gr gesmolten boter
  • 250 ml (amandel)melk
  • 12 muffinvormpjes
  • 100 gr schuddebuikjes

Speculaas Muffins

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Meng eerst alle droge ingrediënten (behalve de schuddebuikjes) en apart daarvan de natte ingrediënten. Als deze gemengd zijn, kun je ze samenvoegen door met een spatel voorzichtig te roeren.

Stap 3

Nu kun je ook de schuddebuikjes toevoegen. Houd ongeveer 1/3 apart om te garneren op de bovenkant van de muffins.

Stap 4

Wanneer de oven voorverwarmd is neem je de muffin vormpjes erbij en vul je deze met het mengsel. Ik kan er precies 12 van maken.

Stap 5

Garneer de muffins met de schuddebuikjes. De muffins moeten ongeveer 17-20 minuten de oven in. Je kunt controleren met een prikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze goed!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw