Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Spaghetti met venkel, tomatensaus en burrata

Spaghetti met venkel, tomatensaus en burrata

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • olijfolie
  • 200 gr spaghetti
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 bol burrata
  • verse peterselie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk zomers en fris pastagerecht met de anijsachtige smaak van venkel, een rijke tomatensaus en romige burrata als topping. Spaghetti met venkel moet je echt maken!

Spaghetti met venkel

Dit heerlijke pastagerecht draait om venkel, een groente die juni tot en met oktober in het seizoen is en daardoor extra smaakvol. Venkel heeft een kenmerkende, zachte anijssmaak die perfect tot zijn recht komt wanneer je hem langzaam gaart in een rijke tomatensaus. Door het sudderen wordt de venkel zacht en zoetig, wat een mooie balans geeft met de frisheid van de tomaat. Pas de gaarheid naar smaak toe, van iets knapperiger tot helemaal zacht gestoofde venkel. Serveer deze spaghetti met venkel met een simpele, frisse salade van ijsbergsla, komkommer, paprika en een klassieke vinaigrette. Zo eet je nog meer groenten en dit past ook onwijs goed bij een lichte, zomerse maaltijd die helemaal in het seizoen past. 

Lekkere recepten met venkel

Ben je nog niet zo bekend met venkel? Dan is het echt tijd om daar verandering in te brengen. Deze frisse, knapperige groente met zijn lichte anijssmaak is verrassend veelzijdig en verdient absoluut een plekje in je keuken. Je kunt venkel zowel warm als koud eten: rauw in een frisse salade met citrus en olijfolie, of langzaam gestoofd in een hartige ovenschotel of pastasaus – zoals in deze heerlijke spaghetti met venkel. Ook op de barbecue of gegrild uit de oven komt venkel prachtig tot zijn recht. Of wat dacht je van dun gesneden venkel in een salade? Kortom: venkel is niet alleen smaakvol, maar ook verrassend flexibel in allerlei recepten, van zomers licht tot hartig comfortfood. Dit zijn een aantal favoriete recepten:

  1. Romige orzo met venkel, prei en kruidenkaas
  2. Venkel salade met kruiden
  3. Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten
  4. Recept: Pasta met venkel en garnalen
  5. Venkel salade met bleekselderij
  6. Risotto met venkel en citroen

Alle recepten met venkel

Bereiding

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een klein kopje kookvocht.

Stap 2

Snupper het uitje fijn, hak de knoflook en snijd venkel in dunne plakjes. Fruit de ui in een scheutje olijfolie tot hij glazig is. Voeg daarna de knoflook en venkel toe en bak zo’n 5 minuten mee tot de venkel zacht begint te worden.

Stap 3

Voeg de oregano, basilicum en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee om de puree te ontzuren. Voeg de tomatenpulp en kappertjes toe en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Meng de gekookte spaghetti door de saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïgere saus. Serveer de pasta op borden, leg in het midden een halve bol burrata per persoon en garneer met verse peterselie.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴