Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 800 gr tomaten
- 3 plakken wit stokbrood (het liefst oud)
- 50 ml olijfolie
- 15 ml rode wijn azijn
- 2 -3 teentjes knoflook
- peper en zout
Topping
- 3 eieren
- optioneel: Serrano ham
Benodigdheden:
- Blender
Spaanse salmorejo soep
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Kook de eieren hard en laat ze goed schrikken met koud water. Pel de eieren vervolgens en snijd in kleine stukjes.
Stap 2
Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd kruisjes in de tomaten bij het kroontje en de onderkant van de tomaat. Zet een schaal met koud water klaar. Blancheer de tomaat nu kort in het kokende water, tot je ziet dat het velletje loslaat. Voeg de tomaten dan in het koude water toe, zodat deze schrikken. Vervolgens kun je de tomaten goed pellen.
Stap 3
Snijd de tomaten nu in grove stukken en voeg toe aan een blender. Voeg hierbij ook het brood en de teentjes knoflook. Zet de blender nu aan en voeg beetje bij beetje de olie en rode wijn azijn toe. Proef tussendoor, om te kijken of de salmorejo goed op smaak is. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 4
Het kan zijn dat door het blenden van de soep, deze een beetje warmer wordt. In dat geval is het belangrijk om de soep in de koelkast te zetten, zodat deze goed afkoelt! Serveer de soep met de stukjes ei en optioneel met stukjes Serrano ham.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier