Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Soba noedels met paksoi en pittige zalm

Soba noedels met paksoi en pittige zalm

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr soba noedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • optioneel koriander
  • 2 zalm moten
  • 5 cm gember
  • 1 tenen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl chilisaus, sriracha of gojuchang
  • 1 paksoi
  • boter of olie om in te bakken

Keukenhulpjes

  • 1 vergiet
  • 2 koekenpannen
  • 1 kookpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk Aziatisch recept dat binnen 20 minuten op tafel staat, deze lekkere soba noedels met pittige zalm en paksoi. 

Paksoi als seizoenstopper

Wist je ook dat paksoi erg goed geteeld kan worden in Nederland? Paksoi is een smakelijke groente met een knapperig wit deel en lekkere groene blaadjes. Zorg bij het bakken dat je deze twee los van elkaar houdt, omdat het witte deel iets langer gebakken mag worden. De groene blaadjes slinken namelijk binnen een minuut. Wil je meer leren over paksoi? Lees dan de blog ‘alles over paksoi’. In dit lekkere recept, zul je de paksoi zeker waarderen.

Zelfgemaakte pittige saus

Ik vind het altijd fijn om mijn sauzen zelf te maken, ook wanneer ik niet veel tijd heb zoals doordeweeks. Gember en knoflook zijn lekkere smaakmakers en sojasaus zorgt voor een lekkere zoutige en daardoor hartige smaak. Mochten er kinderen mee eten is de saus hiermee al klaar, of voeg een beetje honing en agave siroop toe voor een beetje zoetigheid. Zoete chilisaus is ook een optie. In dit recept kies ik voor een lekkere pittige saus door Koreaanse gojuchang toe te voegen. Dit is een pittige pasta van chilipepers. Ook sriracha of andere chilisaus is ook erg lekker. Voila, je heerlijke saus is klaar! Experimenteren met zelfgemaakte woksausjes, probeer dan ook eens het recept in mijn vegetarische wok met noedels en groenten

Bereiding

Stap 1

Kook het water en kook de soba noedels gaar in ongeveer 7 minuten gaar. Spoel de noedels daarna af met koud water en meng met sesamolie en sesamzaadjes. Voeg optioneel gehakte koriander toe.

Stap 2

Snijd de paksoi in stukjes en houd de groene uiteinden apart van de witte stukjes. Hak de gember en knoflook fijn.

Stap 3

Neem een pan en verhit een beetje boter in een pan en bak de zalm ongeveer 3 minuten aan 1 kant. Keer de zalm en voeg vervolgens de gember en knoflook toe. Voeg ook na 2 minuten de chilisaus (sriracha of gojuchang) en 2 eetlepels sojasaus toe. maak eventueel een beetje dunner met wat water. laat de zalm nog een paar minuten op wat lager vuur garen.

Stap 4

Verhit olie in een andere pan en roerbak de witte stukjes van de paksoi. Voeg na een paar minuten 1 eetlepel sojasaus toe. Roer goed op en voeg de groene uiteinden van de paksoi toe. 

Stap 5

Serveer de soba noedels met gewokte paksoi, zalm en de pittige saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

soba noedels hoofdgerechten gember paksoi zalm diner noedels

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴