Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 150 gr little gem of ijsberg sla
  • 400 gr kip gehakt of fijngesneden kipfilet
  • 5 stengels bleekselderij
  • 4 lente-uien

Marinade:

  • 3.5 tl sesamolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el sojasaus
  • 170 ml hoisin
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl gehakte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl maizena
  • 1 tl sriracha
  • ½  rode peper
  • 150 gr rijst

Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze een beetje afkoelen. 

Stap 2

Neem een knapperig blaadje little gem, voeg een beetje afgekoelde rijst toe, een eetlepel van je kip mengsel en maak af met wat lente uit en rode peper.

Stap 3

Bak het kip gehakt in een klein scheutje sesamolie. Als het gehakt gaar is, haal je het uit de pan en houd je het in een schaaltje apart.

Stap 4

Neem een kommetje en voeg de volgende ingrediënten voor de saustoe: sesamolie, sojasaus, hoisin, gember, rijstazijn en sriracha. Meng dit goed door elkaar.

Stap 5

Was de sla in de tussentijd en snijd de lente-ui en rode ui in kleine ringetjes. Snijd bleekselderij in stukjes, hak knoflook fijn. Snijd rode peper en ringen

Stap 6

Fruit de bleekselderij aan in een scheutje olie. Voer na ongeveer 5 minuten de knoflook toe. Voeg na ongeveer 3 minuten de kip bij de bleekselderij en knoflook. Voeg hier ook de saus aan toe. Laat dit even een pruttelen. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw