Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 750 gr sjalotten
  • 4 takjes verse tijm
  • 50 gr boter
  • 4 tl Balsamico azijn
  • 3 el honing
  • 125 gr rode bessen
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 vel bladerdeeg
  • zout

Keukenhulpjes:

  • Oven
  • quiche vorm of oven bestendige pan

Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Verwijder de schil van de sjalotten en halveer. Ris de tijm van de takjes. Verhit 50 gram boter in een pan en bak de sjalotten in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg na een paar minuten de takjes tijm toe en 2 eetlepels Balsamico azijn toe.

Stap 3

Neem de ovenschaal en leg de gehalveerde, goudbruine sjalotten in de ovenschaal met de platte kant naar beneden. Voeg in de pan een extra klontje boter van ongeveer 25 gram, 2 eetlepels balsamico azijn en 3 eetlepels honing. Laat ongeveer 3 minuten pruttelen, roer goed door en voeg vervolgens toe aan de sjalotten. Strooi de rode bessen hier overheen

Stap 4

Vet de randen van de ovenschaal in en leg het vel bladerdeeg er overheen. Stop de randen een beetje en en zorg ervoor dat het niet teveel over de rand heen gaat. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.

Stap 5

Haal de tarte tartin uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen. Leg een bord op de tarte tartin en keer voorzichtig om. Kruimel de geitenkaas over de tarte tartin.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw