Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 750 gr sjalotten
- 4 takjes verse tijm
- 50 gr boter
- 4 tl Balsamico azijn
- 3 el honing
- 125 gr rode bessen
- 100 gr geitenkaas
- 1 vel bladerdeeg
- zout
Keukenhulpjes:
- Oven
- quiche vorm of oven bestendige pan
Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Verwijder de schil van de sjalotten en halveer. Ris de tijm van de takjes. Verhit 50 gram boter in een pan en bak de sjalotten in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg na een paar minuten de takjes tijm toe en 2 eetlepels Balsamico azijn toe.
Stap 3
Neem de ovenschaal en leg de gehalveerde, goudbruine sjalotten in de ovenschaal met de platte kant naar beneden. Voeg in de pan een extra klontje boter van ongeveer 25 gram, 2 eetlepels balsamico azijn en 3 eetlepels honing. Laat ongeveer 3 minuten pruttelen, roer goed door en voeg vervolgens toe aan de sjalotten. Strooi de rode bessen hier overheen
Stap 4
Vet de randen van de ovenschaal in en leg het vel bladerdeeg er overheen. Stop de randen een beetje en en zorg ervoor dat het niet teveel over de rand heen gaat. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.
Stap 5
Haal de tarte tartin uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen. Leg een bord op de tarte tartin en keer voorzichtig om. Kruimel de geitenkaas over de tarte tartin.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier