Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

8 personen


Ingrediënten

  • 185 gr suiker
  • 3 eieren
  • 240 gr bloem
  • 24 gr vanille suiker
  • 1 tl kaneel
  • 5 el olijfolie
  • 5 el yoghurt
  • 2 sinaasappels
  • 1 el bakpoeder
  • een snuf zout
  • boter om in te vetten
  • el Sinaasapp topping:
  • 2  sinaasappels
  • 175  ml water
  • 150  gram suiker

Sinaasappel cake

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Maak eerst de sinaasappel topping door de sinaasappels in dunne plakjes te snijden. Verhit een pannetje met water en suiker en breng aan de kook. Zodra dit indikt, voeg dan de sinaasappel plakjes toe en laat 10 minuten suikeren en afkoelen.

Stap 2

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm in met gesmolten boter en voeg bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 3

Rasp de schil van de twee sinaasappels en bewaar dit. Verwijder de rest van de schil en snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes uit. Voeg dit samen met de rasp in een keukenmachine en hak dit zo fijn mogelijk.

Stap 4

Voeg de eieren met suiker en vanille suiker in een keukenmachine of een kom en klop dit luchtig in ongeveer 5 minuten. Voeg hierbij het de olijfolie, eetlepel voor eetlepel, het sinaasappel mengsel, yoghurt en kaneel. Mix kort en voeg vervolgens ook bloem, bloem en een snufje zout toe. 

Stap 5

Beleg de springvorm met de plakjes gesuikerde sinaasappel. Bewaar de siroop om als laatste extra over de cake te besmeren. Giet het cakebeslag over de plakjes sinaasappel en bak gaar in ongeveer 50 minuten. Test na ongeveer 45 minuten met een prikker of deze droog uit de cake komt, dan is deze gaar. 

Stap 6

Laat de cake afkoelen en draai om en maak de cake af met een beetje van de overgebleven siroop.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw