Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 4 stukjes kabeljauw (optioneel)
- 1 courgette
- 1 aubergine + zout
- 3 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 grote witte ui
- 250 ml passata
- 35 gr kappertjes
- 130 gr olijven
- 40 ml azijn
- 1 el suiker
- zout en peper
- olie en boter om in te bakken
Siciliaanse caponata met aubergine, courgette en paprika
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snijd de aubergine in blokjes, leg in een vergiet en verdeel hier een ruime hoeveelheid zout overheen. Laat vervolgens 10 minuten uitleggen. Het zout zal vocht onttrekken aan de aubergine.
Stap 2
Snipper het uitje, snijd de courgette en paprika in blokjes. Snijd bleekselderij in plakjes. Snijd de ciabatta in plakjes.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit als eerste de ui aan. Dep het zout en vocht van de aubergine af en bak vervolgens 5 minuten aan.
Stap 4
Voeg daarna courgette, paprika en bleekselderij toe. Bak nog ongeveer 7 minuten mee tot de groenten zachter zijn. Voeg dan passata, kappertjes, olijven, azijn en suiker toe. Breng op smaak met peper. Laat minimaal 10 minuten sudderen.
Stap 5
Bak de stukjes kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar in een beetje boter.
Stap 6
Grill optioneel de plakjes ciabatta brood met een beetje olie in een pan voor een lekker krokantje. Serveer de caponata met kabeljauw en plakjes ciabatta brood.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier