Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 400 gr aubergine
- 2 paprika's
- 1 ui
- 3 cm gember
- 3 tenen knoflook
- 1 rode chili peper
- 300 ml gezeefde tomaten
- 400 gr gepelde tomaten
- 3 eieren
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ citroen
- verse koriander
- peper en zout
- olie om in te bakken
Shakshuka met aubergine en ei
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Snijd de aubergine in blokjes of plakjes en rooster deze in 15-20 minuten gaar. Controleer de aubergine tussendoor, als ze zacht zijn vanbinnen, zijn ze goed.
Stap 3
Snipper het uitje fijn en hak ook de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen en snijd de paprika's in kleine stukjes.
Stap 4
Fruit het uitje aan in een beetje olie en voeg na 2 minuten de gember en knoflook toe. Voeg ook de kruiden toe; het komijnzaad, korianderpoeder, paprikapoeder en de rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan ook de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Stap 5
Voeg vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg daarna de aubergine toe. Meng goed en maak drie kuiltjes in de tomatensaus met groenten. Breek een eitje in elk kluitje. Gaar de eitjes in de saus.
Stap 6
Serveer de shakshuka met een beetje citroensap en koriander.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier