Salade met pittige garnalen en zoete aardappel
Salade met pittige garnalen en zoete aardappel
Bereidingstijd: 25 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 40 gr sla
- 150 gr zoete aardappel
- 125 gr garnalen
- 100 gr cherrytomaat
- 100 gr komkommer
- 0.5 tl gerookt paprikapoeder
- een snuf chilipoeder
- peper en zout
- olijfolie
Dressing
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijn azijn
Een heerlijke salade gevuld met pittige garnalen, zoete aardappel en nog veel meer lekkere groenten. Deze salade is lekker als lunch, bijgerecht of is om te toveren in een maaltijd salade.
Salade met pittige garnalen en zoete aardappel
Ben je op zoek naar een smakelijke en gezonde maaltijd die zowel eenvoudig te bereiden als vol van smaak is? Deze salade met pittige garnalen en geroosterde zoete aardappel uit de oven is perfect voor jou! Het recept combineert de zoetheid van geroosterde zoete aardappel met de pittige kick van gekruide garnalen, verfrissende cherrytomaatjes en knapperige komkommer. Deze salade is in deze samenstelling lekker als lunch of bijgerecht, maar kan ook makkelijk tot maaltijd salade omgetoverd worden. In dat geval is het lekker om er linzen, kikkererwten of gekookte pasta aan toe te voegen.
Salade recepten op Jaimy's Kitchen
Wist je dat ik bijna wekelijks een salade to-go maak? Heerlijk vind ik het, dus als je op zoek bent naar meer salades, kijk dan eens op de pagina met salade recepten. Dit zijn een aantal nieuwe favorieten:
Maak een account aan op Jaimy's Kitchen
Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg olijfolie, peper en zout en meng goed. Bak de zoete aardappel ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Stap 2
Meng de garnalen met paprikapoeder, een snuf chilipoeder, peper, zout en olijfolie. Bak in een koekenpan ongeveer 2-3 minuten aan elke zijde en leg vervolgens aan de kant.
Stap 3
Halveer de cherrytomaten, halveer de komkommer. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer met een lepeltje en snijd in halve maantjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.
Stap 4
Verdeel de sla over het bord en meng de dressing erdoorheen. maak de salade nu af met cherrytomaatjes, komkommer en de geroosterde zoete aardappel en pittige garnalen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link