Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 300 gr linzen (1 blikje)
  • 100 gr haricot verts
  • 50 gr gemengde sla
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr olijven
  • 1 kleine rode ui
  • 200 gr rode zalm uit blik (of tonijn)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • peper en zout

Salade met linzen, boontjes en zalm

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Snijd de uiteinden van de haricot verts en was de boontjes goed. Kook deze in ongeveer 7 minuten beetgaar in ruim kokend en gezouten water.

Stap 2

Snijd halve ringen van de rode ui en halveer de cherry tomaatjes. Snijd plakjes van de groene olijven.

Stap 3

Giet de linzen af en spoel schoon met water.

Stap 4

Maak de dressing door de azijn, olijfolie en mosterd goed te mengen met een garde. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Stap 5

Verdeel de sla over een schaal, en voeg de linzen en haricot verts hier overheen. Verdeel ook de halve ringen rode ui, plakjes groene olijf en cherry tomaatjes er overheen. Voeg als laatste de zalm erbij en maak de salade af met de dressing.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw