Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 70 gr gemengde sla
  • 8 bospenen
  • 70 gr geitenkaas bolletjes
  • ½ komkommer
  • 300 gr linzen
  • 50 gr walnoten
  • 1 el olie
  • zout

Dressing:

  • 2 el olie
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd

Salade met geroosterde wortel en geitenkaas

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Was de wortelen goed en wrijf in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster de wortelen ongeveer 20 minuten in de oven of tot de wortelen zacht genoeg zijn.

Stap 2

Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar en zet de dressing apart.

Stap 3

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in plakjes. Hak de walnoten fijn.

Stap 4

Verdeel de salade over de borden en meng de dressing door de sla heen.

Stap 5

Meng ook de linzen en walnoten er doorheen. Verdeel de komkommer over de salade en strooi ook de bolletjes geitenkaas er overheen.

Stap 6

Leg de wortelen in zijn geheel over de salade, of snijd in kleinere stukjes en meng er doorheen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw