Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 70 gr gemengde sla
- 8 bospenen
- 70 gr geitenkaas bolletjes
- ½ komkommer
- 300 gr linzen
- 50 gr walnoten
- 1 el olie
- zout
Dressing:
- 2 el olie
- 2 el witte wijn azijn
- 1 tl mosterd
Salade met geroosterde wortel en geitenkaas
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Was de wortelen goed en wrijf in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster de wortelen ongeveer 20 minuten in de oven of tot de wortelen zacht genoeg zijn.
Stap 2
Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar en zet de dressing apart.
Stap 3
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in plakjes. Hak de walnoten fijn.
Stap 4
Verdeel de salade over de borden en meng de dressing door de sla heen.
Stap 5
Meng ook de linzen en walnoten er doorheen. Verdeel de komkommer over de salade en strooi ook de bolletjes geitenkaas er overheen.
Stap 6
Leg de wortelen in zijn geheel over de salade, of snijd in kleinere stukjes en meng er doorheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier