Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 200 gr (vegetarische) kip
  • 80 gr couscous
  • 70 gr sla
  • 150 g radijs 
  • 100 gr cherrytomaat
  • 1 el kappertjes
  • 5 gr peterselie
  • 0.5 tl paprika poeder
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Dressing:

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl mayonaise
  • 2 el olie
  • peper en zout

Salade met geroosterde radijs en (vega) kip

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook water.

Stap 2

Was de radijsjes, voeg in een ovenschaal en verdeel olijfolie, peper en zout er overheen. Rooster de radijsjes 10-15 minuten in de oven.

Stap 3

Voeg couscous in een pan of kom en giet kokend water erbij zodat de couscous net onder water staat. Voeg hierbij 1 eetlepel olie en peper en zout. Denk nu af met een deksel of folie. Zo stoomt de couscous gaar.

Stap 4

Was de cherrytomaatjes en halveer. Hak de peterselie fijn. Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen.

Stap 5

Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kip gaar en licht krokant. Strooi een beetje paprikapoeder over de kip. 

Stap 6

Meng de kappetjes en gehakte peterselie door de couscous. Voeg ook de sla erbij en meng vervolgens de dressing er doorheen.

Stap 7

Voeg de couscous salade over de borden en maak af met cherrytomaatjes en geroosterde radijsjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw