Salade met geroosterde pastinaak, wortel en biet

Salade met geroosterde pastinaak, wortel en biet
Bereidingstijd: 40 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 2 rode bieten
- 350 gr pastinaak
- 300 gr wortel
- 75 gr veldsla
- 125 gr geitenkaas
- 1 tl honing
Dressing
- 2 el olijfolie
- 0.5 citroen
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- peper en zout
Een salade met geroosterde groenten zoals biet, pastinaak en wortel. Samen met frisse veldsla, romige geitenkaas en een honing-mosterddressing. Perfect als bijgerecht of voedzame lunch!
Winterse salade met geroosterde pastinaak, wortel en biet
Deze salade met geroosterde groenten is een echte traktatie voor liefhebbers van seizoensgroenten. De combinatie van zoete, geroosterde biet, pastinaak en wortel, frisse veldsla en romige geitenkaas maakt een lekkere winterse salade. De vinaigrette maakt het geheel perfect in balans – zoet, hartig en een vleugje frisheid. Deze salade is niet alleen gezond, maar ook prachtig om te zien door de kleurrijke groenten. Ideaal als bijgerecht voor een diner, maar ook heerlijk als voedzame lunch. En het beste? Het is eenvoudig te maken! Perfect voor de herfst of winter, wanneer deze groenten op hun best zijn. Wil je meer leren over seizoensgroenten, neem dan eens een kijkje op de inspiratie pagina met de tag seizoenen:
Meer informatie over seizoensgroenten
Winterse salades
Als je dacht dat salades niet geschikt zijn voor de winter, dan heb je het mis! Er zijn hele lekkere winterse groenten waar je een salade mee kunt maken. In de winter zijn we vaak op zoek naar vullende salades, het liefst met warme elementen zoals geroosterde groenten of een lekker warme kaas. Daarnaast mag de salade iets steviger zijn door deze te vullen met bijvoorbeeld linzen of andere granen. Dit zijn andere lekkere winterse salades:
- Salade met Val Dieu en pompoen
- Salade met gorgonzola en linzen
- Salade met pittige garnalen en zoete aardappel
- Boerenkool salade met zoete aardappel
Of bekijk de verzamel blog:


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in partjes. Besprenkel de groenten met olijfolie, een theelepel honing en een snufje zout en peper en voeg in een ovenschaal. Rooster de rode bieten 30-40 minuten, afhankelijk van het formaat.
Stap 2
Schil ook de pastinaak en wortel en besprenkel met olijfolie en een snufje zout en peper. Voeg in een andere ovenschaal. Voeg dit toe na ongeveer 10 minuten en rooster deze groenten 20 minuten in de oven.
Stap 3
Meng in een klein kommetje de olijfolie, het sap van een halve citroen, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link