Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 70 gr sla
- 100 g cherrytomaat
- 200 gr kikkererwten
- 70 gr olijven
- 1 avocado
- 0.5 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el olijfolie
Dressing:
- 1 el (soja) yoghurt
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Salade met geroosterde aubergine
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snijd elke halve aubergine in. Meng 1 eetlepel olijfolie met het gerookt paprikapoeder. Wrijf de halve aubergines in met de gerookte paprika olie. Bak nu de aubergines ongeveer 30 minuten in de oven of tot de aubergines zacht zijn.
Stap 2
Voeg een laagje water in een koekenpan. Giet de kikkererwten af, spoel deze en voeg ze in de koekenpan. Voeg een beetje zout toe aan de kikkererwten en zet het vuur halfhoog. Bedenk met een deksel, zodat de kikkererwten kunnen stomen, daar worden ze zacht van. Stoom ongeveer 5-10 minuten.
Stap 3
Halveer de cherrytomaten en snijd blokjes van de avocado. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.
Stap 4
Maak de salade door de sla, olijven, avocado en cherrytomaten te mengen. Voeg ook de kikkererwten toe aan de salade. Serveer met de dressing en de geroosterde aubergine.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier