Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 70 gr sla
  • 100 g cherrytomaat
  • 200 gr kikkererwten
  • 70 gr olijven
  • 1 avocado
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Dressing:

  • 1 el (soja) yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Salade met geroosterde aubergine

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snijd elke halve aubergine in. Meng 1 eetlepel olijfolie met het gerookt paprikapoeder. Wrijf de halve aubergines in met de gerookte paprika olie. Bak nu de aubergines ongeveer 30 minuten in de oven of tot de aubergines zacht zijn.

Stap 2

Voeg een laagje water in een koekenpan. Giet de kikkererwten af, spoel deze en voeg ze in de koekenpan. Voeg een beetje zout toe aan de kikkererwten en zet het vuur halfhoog. Bedenk met een deksel, zodat de kikkererwten kunnen stomen, daar worden ze zacht van. Stoom ongeveer 5-10 minuten.

Stap 3

Halveer de cherrytomaten en snijd blokjes van de avocado. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.

Stap 4

Maak de salade door de sla, olijven, avocado en cherrytomaten te mengen. Voeg ook de kikkererwten toe aan de salade. Serveer met de dressing en de geroosterde aubergine.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw