Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 225 gr haloumi
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 100 gr cherrytomaatjes
- 200 gr champignons
- optioneel: kiemen
Marinade/dressing:
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
Salade met gegrilde haloumi en courgette
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Maak de marinade/dressing door het sap van de limoen met de olijfolie en oregano te mengen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 2
Snijd de haloumi in reepjes en verdeel de heft van de marinade over de kaas.
Stap 3
Zet de grill aan en vet een deel in met olie. Leg op het ingevette deel de champignons en verdeel over het andere deel de haloumi.
Stap 4
Snijd in de tussentijd halve ringen van de rode ui en maak linten van de courgette met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline. Halveer ook de cherrytomaatjes. Verdeel dit alvast in een mooie kom of diep bord.
Stap 5
Wanneer de kaas en champignons gaar zijn verdeel je deze over de salade en maak de salade af met de overgebleven dressing en optioneel met wat kiemen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier