Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 mootjes zalm
- 70 gr ijsberg sla
- 75 grel gr wortel julienne
- 250 gr broccoli
- 2 lente uien
- 0.5 komkommer (of 2 mini komkommers)
- zwarte peper
Dressing:
- ½ limoen
- 3 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 5 gr dille
- 1 el mierikswort of mosterd
Salade met broccoli en zalm
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten in kokend water tot deze net gaar is. Snijd vervolgens de broccoli fijn.
Stap 3
Snijd de zalm in blokjes en leg deze in een ovenschaal. Voeg een beetje olie toe en bereid de zalm ongeveer 10 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus houd de zalm goed in de gaten.
Stap 4
Snijd de mini komkommer in plakjes of snijd de normale komkommer in kleinere blokjes. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de lente-uien in ringen en voeg vervolgens alle groenten samen.
Stap 5
Hak de dille fijn en pers het sap van de limoen uit. Meng nu de ingrediënten voor de dressing en voeg bij de groenten. Meng goed door.
Stap 6
Serveer nu de blokjes zalm bovenop de salade en maak af met een beetje zwarte peper.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier