Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 mootjes zalm
  • 70 gr ijsberg sla
  • 75 grel gr wortel julienne
  • 250 gr broccoli
  • 2 lente uien
  • 0.5 komkommer (of 2 mini komkommers)
  • zwarte peper

Dressing:

  • ½ limoen
  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 5 gr dille
  • 1 el mierikswort of mosterd

Salade met broccoli en zalm

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten in kokend water tot deze net gaar is. Snijd vervolgens de broccoli fijn.

Stap 3

Snijd de zalm in blokjes en leg deze in een ovenschaal. Voeg een beetje olie toe en bereid de zalm ongeveer 10 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus houd de zalm goed in de gaten.

Stap 4

Snijd de mini komkommer in plakjes of snijd de normale komkommer in kleinere blokjes. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de lente-uien in ringen en voeg vervolgens alle groenten samen.

Stap 5

Hak de dille fijn en pers het sap van de limoen uit. Meng nu de ingrediënten voor de dressing en voeg bij de groenten. Meng goed door.

Stap 6

Serveer nu de blokjes zalm bovenop de salade en maak af met een beetje zwarte peper.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw