Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 3 vellen nori
  • 200 gr sushi rijst
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 wortel
  • 100 grel gr tofu (+ 1/2 el ketjap)
  • 4 krabsticks
  • 1 avocado
  • stuk komkommer
  • 1 tl suiker
  • azijn
  • peper en zout

Voor erbij:

  • wasabi
  • sojasaus

Roze sushi burrito met bieten

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Snijd reepjes van de wortel en leg dit in azijn. Laat dit nu ongeveer 15 tot 20 minuten staan.

Stap 2

Kook de sushi rijst volgens de verpakking.

Stap 3

Verhit in de tussentijd 2 eetlepels azijn in een pannetje met de suiker en wat zout. Voeg dit toe aan de de sushi rijst wanneer deze gekookt is. Vaak ik zit er in een verpakking bieten ook wat sap, dit voeg je toe aan de rijst. Heb je dit niet? Dan kun je de biet een beetje fijn snijden of zelfs uitknijpen boven de rijst. Dit zal voor de roze kleur zorgen.

Stap 4

Snijd plakjes van de biet, reepjes van de komkommer en plakjes van de avocado.

Stap 5

Maak blokjes van de tofu, breng eventueel op smaak met ketjap en bak dit kort.

Stap 6

Neem een vel nori en verspreid de sushirijst netjes over het hele vel nori. Alleen op het einde laat je een reepje vrij. Beleg nu met ingrediënten naar keuze in het midden van de rijst. Maak nu één grote rol ervan door deze op te rollen. Dat is het!

Stap 7

Serveer de sushi burrito met wasabi en sojasaus.

Stap 8

Laat het smaken!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw