Romige orzo met venkel, prei en kruidenkaas
Romige orzo met venkel, prei en kruidenkaas
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr volkoren orzo
- 1 venkel
- 0.5 prei
- 1 tomaat
- 3 zongedroogde tomaten
- 5 gr basilicum
- 2 el kruidenkaas
- 2 el pijnboompitten
- zwarte peper
- olijfolie om in te bakken
In dit recept is de orzo ontzettend romig op smaak gebracht met kruidenkaas en gevuld met venkel, prei en tomaat. De zongedroogde tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes!
Wat is orzo?
Orzo is een Italiaanse pastasoort, die de vorm van rijst heeft. Het wordt ook wel riso genoemd. In dit recept is de orzo als een risotto bereid. Dit is een vegetarische variant van het pastagerecht en venkel is de ster van het recept. Venkel heeft een anijsachtige smaak, die perfect past bij de zoutige zongedroogde tomaatjes. Orzo is perfect voor een snelle maaltijd, maar darom zeker eens deze romige orzo met venkel en kruidenkaas. Dit zijn nog een aantal lekkere orzo recepten:
- Orzo salade met halloumi en nectarine
- Orzo risotto met champignons en burrata
- Orzo met artisjokken en champignons
- Griekse orzo salade met Honingtomaten®
- Orzo risotto met prei en champignons
Romige orzo
In dit recept wordt de orzo dus als risotto bereid, maar wordt pas echt lekker romig gemaakt met kruidenkaas. Dit geeft heerlijk veel smaak aan het gerecht. Ook de zongedroogde tomaten zijn echte smaakbommetjes. Daarom wordt het niet bereid met bouillon. Proef wel goed en kijk of je nog peper en zout toe wilt voegen.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Halveer de prei, snijd in halve ringen en was goed. Was de venkel, halveer en snijd in dunne reepjes.
Stap 2
Verhit een beetje olie in de pan en bak de prei en venkel. Doe dit op middelhoog vuur en bak ongeveer 5 minuten. Bereid in de tussentijd de overige ingrediënten.
Stap 3
Snijd de tomaat in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Rooster de pijnboom pitjes in een droge pan, houd de pan in beweging zodat de pitjes niet aanbranden.
Stap 4
Als de venkel en prei zacht en zo goed als gaar zijn, voeg dan de blokjes tomaat toe en roerbak 1 minuut door. Nu is het tijd om de orzo toe te voegen. Voeg hierbij meteen water toe tot de orzo bedekt is met water. Voeg niet teveel water toe in eerste instantie, voeg liever later nog wat toe. Kook ongeveer 10 minuten door, of houd de kooktijd op de verpakking van de orzo toe.
Stap 5
Als de orzo het water opgenomen is én goed gaar is, voeg dan de kruidenkaas, zongedroogde tomaten en zwarte peper toe. Proef of de orzo wat zout nodig heeft en voeg dit eventueel toe. Serveer de romige orzo met pijnboom pitjes en scheur basilicum in stukjes om toe te voegen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link