Roerbak noedels met pangasiusfilet

Roerbak noedels met pangasiusfilet
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr mie noedels
- 400 gr wokgroenten naar keuze
- 2 tenen knoflook
- 2 pangasiusfilet
- 2 el bloem
- 1 tl kerriepoeder
- 25 gr pinda's
- 1 limoen
Woksaus:
- 2 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 el gembersiroop of honing
- peper en zout
- optioneel: 1 tl sambal
Kook deze roerbak noedels met pangasiusfilet in 20 minuten! De vis krijgt een krokant korstje van bloem en kerriepoeder, geserveerd met limoen, pinda’s en woksaus.
Roerbak noedels met pangasiusfilet
Voor dit gerecht kun je helemaal losgaan met je favoriete wokgroenten! Je kunt kiezen voor een kant-en-klare groentemix uit de supermarkt – handig en snel – zoals een oosterse roerbakmix met taugé, paprika en peultjes, of een mix met Chinese kool en wortel. Maar je kunt ook zelf een wokmix samenstellen met wat je nog in de koelkast hebt liggen. Denk aan broccoli, rode paprika, courgette, sugar snaps, lente-ui, wortel of champignons. Zo geef je het gerecht je eigen draai en kun je blijven variëren. Let er bij verse groenten wel op dat je ze even kort voorbakt, zodat alles lekker knapperig blijft.
Koken met Hello Fresh - krijg korting!
Zelf kies ik eens in de zoveel tijd graag voor Hello Fresh, bijvoorbeeld wanneer het drukke weken zijn of na een vakantie. Zo hoef ik even niet na te denken over wat ik allemaal ga koken, geen boodschappen doen en bovenal me laten verrassen met nieuwe recepten. Kk krijg er altijd veel inspiratie van. Wil jij dit ook eens proberen? Gebruik dan de onderstaande link en JAIMYHF100 voor € 100 korting als nieuwe klant en € 30 korting als je jouw abonnement heractiveert.
Zelf dit recept thuis maken
Dit is een Hello Fresh recept dat ik aangepast heb, zodat jij dit thuis ook kunt maken. In het recept van Hello Fresh wordt Aziatische en Vietnamese saus geleverd voor de woksaus en heb je dus een iets minder ingrediënten nodig om dit thuis na te maken. In dit recept gebruik ik mijn favoriete recept voor zelfgemaakte woksaus, die je kunt aanpassen naar je eigen smaak. Zo kan de saus makkelijk pittiger gemaakt worden door extra sambal toe te voegen.


Bereiding
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Stap 2
Meng de bloem met de kerriepoeder, peper en zout. Haal de pangasiusfilet hier doorheen.
Stap 3
Hak of pers de knoflook fijn. hak de pinda's grof.
Stap 4
Verhit een scheutje olie in een wok of grote pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 4-5 minuten. Zet eventueel op laag vuur of met het vuur uit en de deksel erop om de groenten warm te houden.
Stap 5
Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de vis in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Meng de ingrediënten voor de woksaus in een kommetje. Voeg ook het sap van een halve limoen hier aantoe.
Stap 7
Voeg de noedels toe aan de groenten samen met de woksaus. Roer goed door tot alles warm is. Serveer de noedels met een partje limoen en pinda's.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link