Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rode linzensoep

Rode linzensoep

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 gr rode linzen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter water
  • zwarte peper
  • 2 lente-uien

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke rode linzensoep is niet alleen vol van smaak, maar ook heerlijk romig en voedzaam door de toevoeging van zoete aardappel. De topping van frisse lente-ui geeft de soep een extra bite en maakt het helemaal af. Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd!

Rode linzensoep recepten

Dit is een heerlijk basisrecept voor rode linzensoep. In dit recept wordt zoete aardappel toegevoegd, maar dit kan ook pompoen of wortel zijn. Alledrie deze groenten geven de soep wat zoetheid. De gezonde rode linzen zitten vol vezels en eiwitten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. De zoete aardappel zorgt voor een licht zoete en romige touch. Door het gebruik van kurkuma en komijnpoeder krijgt de soep een kruidige smaak, die perfect in balans is met de zachte linzen. Er zijn ongelooflijk veel smaakcombinaties mogelijk met rode linzen soep, dus neem ook eens een kijkje tussen de onderstaande recepten:

Rode linzensoep in de vriezer

Deze rode linzensoep is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook ideaal om in te vriezen. Maak een extra portie en bewaar het voor een drukke dag, zodat je altijd een voedzame maaltijd bij de hand hebt.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Spoel de rode linzen goed af onder koud water. Dit doe je totdat het water helemaal helder is. Zo verwijder je het overtollige zetmeel, waardoor de soep straks mooi glad wordt.

Stap 2

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper ook de ui fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze in ongeveer 5 minuten glazig. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg nu ook de zoete aardappel erbij en roerbak even mee. Voeg de kurkuma, komijnpoeder en zwarte peper toe. Bak dit ongeveer 1 minuut mee, zodat de smaken goed vrijkomen. 

 

Stap 3

Verkruimel het bouillonblokje erover en schenk het water erbij. Breng alles aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 minuten koken, totdat de linzen en zoete aardappel zacht zijn.

Stap 4

Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch lente-ui voorgerechten soep vegetarisch winter diner vegan zoete aardappel herfst rode linzen

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴