Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 450 gr venkel
- 1 kleine witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr risotto rijst
- 500 ml -600 bouillon
- ½ bouillon blokje
- 5 gr verse peterselie
- 50 gr Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- 1 citroen
- 1 klontje boter
- 100 ml optioneel: witte wijn
Risotto met venkel en citroen
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.
Stap 3
Verhit een pan en laat het klontje boter smelten. Bak vervolgens de uit tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de stukjes venkel en bak ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en roerbak ongeveer 2 minuten mee. Gebruik je witte wijn in de risotto? Voeg deze dan als eerste toe aan de risotto rijst. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe. Laat dit inkoken tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan een volgend deel bouillon toe en herhaal deze stappen tot de rijst alle bouillon opgenomen heeft.
Stap 4
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto. Halveer de citroen en verdeel de ene helft van de citroen in de risotto. Snijd plakjes van de ander helft. Voeg ook de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zwarte peper.
Stap 5
Serveer de overige plakjes citroen bij de risotto.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier