Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 450 gr venkel
  • 1 kleine witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr risotto rijst
  • 500 ml -600 bouillon
  • ½ bouillon blokje
  • 5 gr verse peterselie
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 citroen
  • 1 klontje boter
  • 100 ml optioneel: witte wijn

Risotto met venkel en citroen

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

Stap 2

Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.

Stap 3

Verhit een pan en laat het klontje boter smelten. Bak vervolgens de uit tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de stukjes venkel en bak ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en roerbak ongeveer 2 minuten mee. Gebruik je witte wijn in de risotto? Voeg deze dan als eerste toe aan de risotto rijst. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe. Laat dit inkoken tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan een volgend deel bouillon toe en herhaal deze stappen tot de rijst alle bouillon opgenomen heeft.

Stap 4

Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto. Halveer de citroen en verdeel de ene helft van de citroen in de risotto. Snijd plakjes van de ander helft. Voeg ook de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 5

Serveer de overige plakjes citroen bij de risotto.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw