Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 moten zalm
- 175 gr risotto rijst
- 2 preien
- 1 kleine witte ui
- 2 tenen knoflook
- 500 ml bouillon (ongeveer)
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 100 ml (haver) room of kookroom
- peper en zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olie en boter om in te bakken
Risotto met prei en zalm
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Rasp de Parmezaanse kaas en zet even aan de kant.
Stap 2
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Als de ui glazig wordt voeg dan ook de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de risotto rijst toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
Stap 3
Als je nog maar een beetje bouillon overhebt is het tijd om de prei en Italiaanse kruiden toe te voegen. Voeg ook het laatste beetje bouillon toe.
Stap 4
Bak nu ook de zalm in ongeveer 10 minuten rosé.
Stap 5
Als bijna alle bouillon opgenomen is, voeg dan de room en Parmezaanse kaas toe. Meng goed door en breng de risotto op smaak met peper en indien nodig een beetje zout.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier