Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 175 gr risotto rijst
  • 2 preien
  • 1 kleine witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml bouillon (ongeveer)
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml (haver) room of kookroom
  • peper en zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olie en boter om in te bakken

Risotto met prei en zalm

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Rasp de Parmezaanse kaas en zet even aan de kant.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Als de ui glazig wordt voeg dan ook de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de risotto rijst toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.

Stap 3

Als je nog maar een beetje bouillon overhebt is het tijd om de prei en Italiaanse kruiden toe te voegen. Voeg ook het laatste beetje bouillon toe.

Stap 4

Bak nu ook de zalm in ongeveer 10 minuten rosé.

Stap 5

Als bijna alle bouillon opgenomen is, voeg dan de room en Parmezaanse kaas toe. Meng goed door en breng de risotto op smaak met peper en indien nodig een beetje zout.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw