Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 300 gr prei
- 350 gr pompoen
- 150 gr risotto rijst
- 1 el olijfolie
- 1 tl tijm
- 1 teen knoflook
- 100 gr geitenkaas
- 500 ml ½ bouillonblokje + kokend water
- zwarte peper
- Olie om in te bakken


Risotto met pompoen, prei en geitenkaas
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en snijd de pompoen in blokjes. Voeg olijfolie en ½ theelepel tijm erbij. Rooster de pompoen gaar in ongeveer 25 minuten (afhankelijk van je oven).
Stap 2
Maak de bouillon door het bouillonblokje met kokend water te mengen.
Stap 3
Hak de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak 2 minuten al roerend mee in de knoflook en olie. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
Stap 4
Snijd in de tussentijd de prei in ringen en was goed. Voeg dit en de overige halve theelepel tijm toe zodra je het laatste beetje bouillon aan de risotto toevoegt.
Stap 5
De risotto is klaar als alle bouillon opgenomen is en de rijstkorrel gaar is. Voeg vervolgens de geitenkaas er doorheen en maak af met een beetje zwarte peper.
Stap 6
Serveer de risotto met de pompoen blokjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier