Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 300 gr prei
  • 350 gr pompoen
  • 150 gr risotto rijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr geitenkaas
  • 500 ml ½ bouillonblokje + kokend water
  • zwarte peper
  • Olie om in te bakken

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden en snijd de pompoen in blokjes. Voeg olijfolie en ½ theelepel tijm erbij. Rooster de pompoen gaar in ongeveer 25 minuten (afhankelijk van je oven).

Stap 2

Maak de bouillon door het bouillonblokje met kokend water te mengen. 

Stap 3

Hak de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak 2 minuten al roerend mee in de knoflook en olie. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.

Stap 4

Snijd in de tussentijd de prei in ringen en was goed. Voeg dit en de overige halve theelepel tijm toe zodra je het laatste beetje bouillon aan de risotto toevoegt. 

Stap 5

De risotto is klaar als alle bouillon opgenomen is en de rijstkorrel gaar is. Voeg vervolgens de geitenkaas er doorheen en maak af met een beetje zwarte peper.

Stap 6

Serveer de risotto met de pompoen blokjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw