Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 400 gr pompoen
  • 375 gr risotto rijst
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 liter ongeveer bouillon
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 5 gr salie, fijngehakt (vers of gedroogd)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 el edgist vlokken OF Parmezaanse kaas/geitenkaas

Risotto met pompoen en prei

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Indien je de pompoen in de oven bereid: verwarmen op 180 graden en ongeveer 20 minuten garen. Pompoen in blokjes of repen snijden, goed inwrijven met Italiaanse kruiden en olijfolie.

Stap 2

Snipper de ui, hak de knoflook en schil de bleekselderij. Snijd de laatste in plakjes. Fruit eerst de ui aan, als deze glazig is mag de knoflook erbij en na 2 minuten de bleekselderij. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg dan de gehakte salie toe.

Stap 3

Voeg na ongeveer 5 minuten de risotto rijst toe en roerbak dit 3 minuten mee. Blus af met een kwart van de bouillon en voeg nieuwe bouillon toe wanneer de rijst het vocht volledig opgenomen heeft. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst gaar is.

Stap 4

Indien je de pompoen in de pan wilt bakken, begin daar dan nu mee.

Stap 5

Snijd in de tussentijd de prei in fijne ringen, was goed en voeg de prei toe wanneer het laatste deel bouillon erbij gevoegd wordt.

Stap 6

Roer als laatste de edelgist of kaas door de risotto. Serveer de risotto met de pompoen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw