Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 175 gr garnalen
- 200 gr risotto rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 600 ml bouillon (vis of groenten)
- 150 gr erwtjes
- 5 gr peterselie
- 40 gr rucola
- 60 gr 60 gr Flora Plant gezouten
- 1 citroen
Risotto met garnalen en erwtjes
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een Flora Plant boter van 20 gram in een pan en fruit het uitje en de knoflook aan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de ui glazig wordt, de risotto rijst toe. Bak ongeveer 3 minuten mee. Giet de helft van de bouillon toe. Voeg de tweede helft bouillon toe zodra de eerste helft opgenomen is
Stap 2
Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Verhit in een andere pan 20 gram Flora Plant boter en bak hierin de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar. Zet vervolgens het vuur uit en knijp een halve citroen uit over de garnalen. Voeg ongeveer een derde van de gehakte peterselie toe aan de garnalen.
Stap 4
Voeg de erwtjes toe aan de risotto als bijna alle bouillon opgenomen is. Laat dit nog ongeveer 4 minuten meegaren tot de erwtjes gaar zijn.
Stap 5
Zet het vuur uit. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje extra zout. Voeg hierbij de gehakte peterselie en bewaar een beetje voor de garnering. Meng ook het laatste klontje Flora Plant boter van 20 gram toe en meng door de risotto. Maak af met het sap van de overige halve citroen.
Stap 6
Serveer de risotto met de garnalen en een beetje rucola.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier