Risotto met doperwten, munt en zalm
Risotto met doperwten, munt en zalm
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 300 gr risotto rijst
- 1 kleine witte ui
- 1 stengel bleekselderij
- 200 gr doperwten
- 3 takjes munt
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
- 3 moten zalm
- peper en zout
Deze romige risotto met doperwten, munt en zalm is fris en zacht van smaak. Een heerlijke, lichte avondmaaltijd vol groene groenten en frisse munt.
Risotto met doperwten, munt en zalm
Het geheim van deze romige risotto zit in de erwtensaus. Door de doperwten kort te blancheren en direct koud af te spoelen, behouden ze hun mooie, frisse groene kleur én hun zachte, zoete smaak. Een deel van deze erwtjes wordt gepureerd tot een gladde saus met verse munt, wat de risotto een romige textuur én een vrolijk groen accent geeft. Dit maakt het gerecht niet alleen extra lekker, maar ook heel aantrekkelijk voor kids. Bovendien zorgt de saus ervoor dat er ongemerkt flink wat groenten in het bord verdwijnen. Snijd de bleekselderij extra fijn, zodat deze mooi mee smelt in de risotto en geen harde stukjes achterblijven — dat maakt het gerecht nog zachter en kidsproof.
Ben je op zoek naar meer kids recepten? Dat komt goed uit want daar staat de website vol van!
Meer risotto recepten
Ben jij ook zo gek op risotto? IK zou het in ieder geval helemaal begrijpen, want risotto is makkelijk te maken en er zijn onwijs veel varianties mogelijk met deze Italiaanse rijstkorrel. Zo staan er inmiddels ontzettend veel recepten online voor risotto. Dit zijn een aantal favorieten:
- Tomaten risotto met mozzarella
- Risotto met courgette en Italiaanse scamorza
- Risotto met venkel en citroen
- Risotto met witte asperges en pesto
- Risotto met groene asperges, champignons en geitenkaas
Zit je favoriet er niet tussen? Neem dan een kijkje tussen alle risotto recepten door op de onderstaande button te klikken.
Bereiding
Stap 1
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Houd de bouillon warm. Kook in de tussentijd de helft van de doperwten ongeveer 4 minuten. Giet daarna af.
Stap 2
Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en bleekselderij zachtjes glazig. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
Stap 3
Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is.
Stap 4
Pureer intussen de gekookte doperwten samen met de munt, een beetje peper en zout tot een gladde saus.
Stap 5
Bak de zalm in boter en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Voeg de overige (ongekookte) doperwten toe aan de risotto zodra de rijst bijna gaar is. Kook deze kort mee tot ze beetgaar zijn.
Stap 7
Roer op het einde de erwtensaus door de risotto. Serveer de romige risotto met de zalm erbovenop of ernaast.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link